Oprichter, ontwerper, en eigenaar Leif Olofson begon met luidsprekers bouwen vanuit de eenvoudige filosofie dat de luisteraar maximaal met de muziek betrokken moeten zijn. Mede door onvrede over de bestaande merken begon hij zelf luidsprekers te bouwen. Zijn universitaire elektrotechnische achtergrond hielp hem met het ontwikkelen van nieuwe filtertechnieken. Inmiddels heeft Marten onder vele liefhebbers wereldwijd een grote reputatie opgebouwd.

Marten heeft een brede range aan luidsprekers verdeeld in 3 categorien: Django, Heritage, Mingus en Coltrane series. Marten luidsprekers zijn ontworpen om ook in normale huiskamers maximaal te presteren. De ultra precieze en dynamische ceramische en diamanten luisprekerunits die Marten gebruikt komen hoofdzakelijk van Accuton, waarmee zij ook de absolute specialist zijn in de toepassing ervan.

De klankeigenschappen van een Marten zijn niet eenvoudig te beschrijven omdat je meteen van de muziek gaat genieten. Er onstaat een directe link tussen luisteraar en muziek. Dit is ook waar het allemaal om draait: Alleen de muziek!

marten.se

logo
________________________________________________________________________________________

 

For technical questions, e-mail: hvp.audio@telfort.nl
© 2018 HVP Audio. All rights reserved.