Het Zweedse Bladelius in genoemd naar de ontwikkelaar Mike Bladelius, die bekend is van het merk Advantage en Primare. Na een opleiding engineering aan de universiteit ging hij al op jonge leeftijd naar Sacramento, Californie waar hij Nelson Pass ontmoette die hem in 1988, vlak voordat hij naar Zweden terug wilde, over haalde om voor Pass te gaan werken, waar hij uiteindelijk hoofdontwerper werd.

In 1994 verliet Mike Pass en stichtte Bladelius Design Group,  een bedrijf dat zich bezig houdt met ontwikeling en uitvoering van gedeeltelijke een volledige technische oplossingen voor toonaangevende fabrikanten in de high-end. In 1994-95 heeft hij ook enkele topmodellen voor Classe Audio ontwikkeld. Tegelijkertijd heeft hij actief samengewerkt met het bedrijf Ultra Analog, die DAC’s leverde voor Mark Levinson, Threshold en Classe. Meerdere fabrikanten hadden in die tijd hun toevlucht genomen in zijn expertise.

In 2005 werd het merk Bladelius opgestart waarbij de meest geavanceerde technologische en innovatieve oplossingen toegepast worden. Bladelius elektronica is voor diegene die geen consessies wil doen in geluid en design.

link naar website

logo
________________________________________________________________________________________

 

For technical questions, e-mail: webmaster@hvpaudio.com
© 2010 HVP Audio. All rights reserved.